Vores klimaregnskab

Vi kender vores CO2-aftryk. Er du også klar?

CO2 og klimaregnskab er blevet vigtige begreber de senere år. Og med god grund!

Vores kunder og samarbejdspartnere stiller i stigende grad krav om, at deres leverandører kan fremvise klimaregnskab. For både virksomhed, produkter og ydelser. Måske oplever du det samme?

Hos Lolex kan vi godt lide at være på forkant med tingene. Derfor kastede vi os i 2022 ud i at udarbejde vores allerførste klimaregnskab – for vi ville gerne have et overblik over vores CO2-aftryk og over potentialet for reduktioner.

Fokus på kørsel

Vi er rådgivere, og det indebærer af og til fysiske møder. Men hvad der fylder mest: Vi kører flere gange i ugen hjemmefra for at møde ind på Lolex’ kontor for at varetage vores daglige arbejde.

Selvom vi har holdt fast i de ”gode coronavaner” med en del hjemmearbejde og på trods af, at vi har reduceret omfanget af fysiske møder ved at mødes online, viste klimaregnskabet som forventet, at medarbejderpendling og kørsel er vores største “klimasynder”.

Men der er faktisk andre områder, hvor vi også har mulighed for at gøre en forskel. Og selvom det hører til i den absolut mindre ende, vil vi gerne yde vores bidrag. Derfor fortsætter vi arbejdet.

Vil du gerne vide mere om vores proces og resultaterne af beregningerne?
Så kontakt os.

 

Klimaregnskab giver overblik

Et klimaregnskab giver værdifuld viden om en virksomheds miljøpåvirkning – både overordnet og i detaljer.

Det bedste ved processen er, at man bliver tvunget til at finde og udregne reelle tal, i stedet for at basere eventuelle klimatiltag på gæt og gisninger. Det betyder, at man kan bruge sit klimaregnskab til at sætte ind lige præcis de steder, hvor man kan gøre en forskel.

De største virksomheder er allerede godt i gang med at arbejde med klimaregnskab. Det betyder, at der over tid stilles krav om oplysninger fra deres leverandører.

Så selvom din virksomhed måske ikke er blandt de største, er det umagen værd at udarbejde et klimaregnskab. Al begyndelse er svær, men det er også rart at være i gang. For os har det været en lærerig proces.

Scroll to Top
Change language